A A A

השתלת שיניים ביום אחד

  • טיפול במרפאת שיניים
  • שתלים דנטליים

סיפורי אגדות של ילדים נפתחים לא פעם בצמד המילים:"יום אחד"... וזהו השלב בו הסיפור מתחיל.

בחיים האמיתיים והבוגרים שלנו עלינו להבין, כי בשונה מן הפנטזיות הילדותיות, אין אפשרות לבצע השתלת שינים ביום אחד, כי כפי שידוע לכולנו: יום אחד הכל מתחיל, אבל לא תמיד הכל גם מסתיים.

האמת היא שם, באמצע

בעידן האינסטנט שלנו, הטכנולוגיה התגייסה להגשים את חלום ה"זבנג וגמרנו": לפי המוטיב הזה, אנשים מעדיפים לבצע ניתוח לשאיבת שומן, למשל, מלהקפיד על תזונה מאוזנת ופעילות גופנית סדירה.

למרבה הצער, על בסיס תפיסה זו, מתפרסמות מודעות שיווקיות המבטיחות השתלת שיניים ביום אחד.

 

במיוחד בקרב מי שסובל מנשירת שיניים או מי שעבר עקירה, עז הרצון להחזיר כותרת ליושנה, ועל כן הנטיה הטבעית להאמין כי האפשרות קיימת.
אך האמת היא, שמדובר באמת חלקית בלבד, ואפילו אמת משופצת, הנתמכת על ידי חברות דנטליות מסחריות .

מקורותיו של המזון השיווקי

השיטה ה"קלאסית", אשר לה מיוחסים גם אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר, מתבצעת על ידי התקנה של שתלים דנטליים עשויים טיטניום בעצם הלסת, כאשר לאחר תקופת הקלטות בת מספר חודשים שבמהלכה נוצר חיבור ביולוגי בין העצם לשתל, מתבצעת הרכבת השן הקבועה.

במשך תקופת התחברות זו, השתל אינו בר תפקוד, אך כדי למנוע מפגע אסתטי, מצויד המטופל בשיניים זמניות נשלפות.
זוהי השיטה הבטוחה והאמינה ביותר, שמוכיחה את עצמה למעלה משלושים שנה.


עם זאת, כפי שציינו, במהלך השנים האחרונות גבר הצורך לספק למטופלים מענה מיידי בעל נוחות מקסימאלית, והוא בא לידי ביטוי בדמות שיטה הקרויה: העמסה מיידית.
על פי שיטה זו, מוחדרים השתלים לעצם, ועליהם מולבשים כבר באותו יום כתרים זמניים שאינם נשלפים, תוך דילוג על תקופת הקליטה. שיטה זו הזינה את המסר השיווקי, לפיו ניתן לבצע השתלת שיניים ביום אחד.


בשונה מן השיטה הקלאסית-קונבנציונאלית, אחוזי ההצלחה נמוכים יותר, ובנוסף, לא כל אחד יכול לזכות בשיטת ההעמסה מיידית.

מתאזרים בסבלנות

צירוף של מספר פרמטרים חשובים יקבע האם ניתן לבצע את הטיפול בשיטה זו, או לא.
מצבה של עצם הלסת מצוי בראש רשימת התנאים, שכן עליה להיות בעלת נפח ובעלת איכות מתאימה. רוב מקרי ההשתלה באים מכיוונה של האוכלוסייה המבוגרת, הסובלת משלל מחלות כרוניות, כמו גם נטייה לאוסטאופורוזיס, ועל כן הם אינם מועמדים מתאימים לסוג זה של השתלה.


פרמטר אחר נוגע לגורמי סיכון העלולים להכשיל את הקליטה של השתל. כך למשל, בקרב מעשנים כבדים, מדלדלת אספקת הדם התקינה, וכתוצאה מכך מעוכב תהליך הריפוי והקליטה ואף נכשל.


בנוסף, בשיטת ההעמסה המיידית נעשה שימוש בשתלים מיוחדים, בדרך כלל ארוכים מאוד, כדי לספק תמיכה מקסימאלית להעמסת השתלים. מרקמו של הטיטניום מעודד את החיבור הביולוגי מצד אחד, אך גם עלול להוות מקור עתידי לזיהומים ולהצטברות של חיידקים.


 
מאמריו © כל הזכויות שמורות • צרו קשר