המהפכה הפמיניסטית עודדה את הנשים לרכוש לעצמן עצמאות מחשבתית ופיזית, ובמקביל חוללה מהפך תפיסתי המאפשר לנשיות להתקיים כשהיא מצוידת בתיק המכיל כלי איפור וטיפוח מחד, לצד ארגז כלים מאובזר מאידך.
שלומית בנתה סוכה, גם את יכולה!
למעשה, על פי המודל הנשי ה"קלאסי" תחזוקת הבית הייתה בחזקת תפקידן הבלעדי של הנשים, ובעקבות המהפכה, תפקידים אלו החלו לבוא לידי ביטוי לא רק על פני השטח בדמות השלטת סדר וניקיון, כי אם גם ברבדים העמוקים יותר המצריכים לעתים מעט ידע טכני.
עם השנים, החל גיל הנישואין להדחות ולהתאחר, כך שנשים רבות מוצאות עצמן ללא גבר בבית, והצורך לתחזק את הסביבה הביתית דרש היערכות, שעד מהרה התגבש וקיבל את הצורה המוכרת לכולנו כיום: ארגז כלים.
כוחה של יצירה נשית היא ברכות
נשים רבות מוצאות, כי לא רק שתפעול עצמאי של הבית מסב סיפוק יצירתי, אלא שהוא גם מאפשר מימוש מדויק של תכניות העיצוב ללא פשרות מיותרות וללא הסתמכות על תפיסתו של אדם אחר. על כן כיום, ארגז כלים נשי ממוצע מכיל לא רק את המובן מאליו, כגון פטיש ומסמר, אלא גם מברגה חשמלית או נטענת.
מרגע שהתברר כי פעולת הקידוח וההברגה הן אינן מורכבות על אף שהיו נחלתם הבלעדית של הגברים, החלו יותר ויותר נשים נהנות מן החופש שהכלי הזה מעניק במרחב הביתי, החל מתליית תמונה על בורג וכלה בהרכבת ארון מדפים לראות במברגה כלי אלמנטארי בכל ארגז כלים. יתרה מכך: מברגה חשמלית אינה מצריכה שימוש בכוח פיזי, שכן פעולת ההברגה או שחרור הבורג מתבצע באופן אוטומטי, וקידוח של חור מצריך רק הפעלה קלה של לחץ על הדק המברגה.
חשוב לזכור, שגם גבר לא תמיד מצליח בפעם הראשונה, ונדרשת מידת מה של מיומנות לתפעול חלק מכלי העבודה, הנרכשת על ידי ניסיון.
בונים את הקן, שיהיה חזק
כמו בהרבה תחומים אחרים, נשים יכולות להפיק יתרונות רבים מאחזקתו של ארגז כלים מדוגם בבית: ראשית, אם נזרום עם הסטראוטיפים הקלאסיים, הרי שנשים ידועות בכושר הארגון שלהן, כך שכל ארגז כלים המצוי תחת בעלותה של אישה ייהנה מסדר מופתי, המאפשר גישה נוחה ושליפה מהירה בעת הצורך.
ניתן לרכוש ארגז כלים בעל חלוקה פנימית, בשלל צורות פתיחה ובמגוון תאי אחסון. בנוסף, הצורך הנשי לקנן ולארגן את הבית כך שיקנה את התחושה הנעימה והחמימה ביותר, מקבל גיבוי מרענן על ידי שימוש באמצעים הדרושים לכך.