עורך דין רפואי יכול לעזור לנו רבות בקיצור תהליכים מול מוסדות כמו: ביטוח לאומי, בתי חולים, חברות ביטוח או כל מוסד אחר הנוגע לענייני בריאות הציבור. עורך דין רפואי מומחה בעריכת דין בתחום הרפואי, ובהתנהלות מול ארגונים ומוסדות בין כותלי בית המשפט. כמו כן, בעל שליטה וידע בתחום של זכויות רפואיות ומימושן.
במה עורך דין רפואי יכול לעזור?
לא פעם רבים מאיתנו נתקלים בקשיים בירוקרטיים, כאשר מנסים לקבל טיפול רפואי הולם, קצבת בריאות של מוסדות רפואיים או חברות ביטוח. עורך דין רפואי יוכל לעזור לנו בתביעות מהתחום הרפואי, כאשר ישנן תביעות רפואיות שונות: רשלנות רפואית, התנהלות לקויה של בתי חולים מול החולים, תביעות פיצויים מהביטוח הלאומי, תביעות בריאותיות מחברות ביטוח, קבלת פיצויים עקב תאונות ועוד.
לרוב, עורך דין רפואי ישמח לתת לכם ייעוץ ללא עלות, אך עליכם לקחת בחשבון שהעמלות בתחום של תביעות רפואיות הינן גבוהות, הן באחוזים, הן בסכומים. העלות של דיני רפואה גבוהה בעמלות מפני שמדובר על תהליך תביעה ארוך ומורכב, בו העורך דין נעזר בבעלי מקצוע נוספים לבניית התיק.
חלק מבעלי המקצוע שבהם נעזר העורך דין הם: רופאים מומחים, חוקרים, מכוני רנטגן ומומחים בתחום של נזקי גוף. במידה ומדובר על מקרים בהם הנזק הינו בתחום נפשי או פסיכולוגי, יזדקק עורך דין רפואי לשירותיהם של פסיכולוג או פסיכיאטר מומחים.
איזה מסמכים יש להביא לעורך דין רפואי?
לפני הגעתכם לעורך דין רפואי, מומלץ לבדוק האם בידכם המסמכים הדרושים שיעזרו לנהל את תיק התביעה. בגדול, יש להביא כל מסמך המעיד על מצבכם הבריאותי הקודם (לפני האירוע) ואת המסמכים שמעידים על מצבכם החדש.
חשוב להביא כל מסמך רפואי החתום בידי רופאמומחה המפרט את הטיפולים שעברתם בעבר, מתי ובגלל איזה אבחון. כל פיסת מידע רפואית חשובה: לפעמים אבני הדרך החשובים בתביעה מתבססים דווקא על הפרטים הזניחים לכאורה, אך לאחר מכן מתברר שאלו הם אכן אבני דרך במצבכם הבריאותי או מפנה באיכות הטיפול שקיבלתם.
פיסות מידע יעזרו לעורך דין רפואי לדלות את כל המידע הדרוש לבניית תיק התביעה ולהעריך את ההתכנות הכוללת של כל הקייס.
רוב האזרחים אינם מודעים כלל לזכויות המגיעות להם ובטח שלא מודעים לכמות הטפסים הרשמיים של מוסדות רפואיים שניתן למלא ולשלוח, על מנת לזכות במימוש הזכות הרפואית.
המקרים בהם נזדקק לעורך דין רפואי לצורך ייעוץ בלבד ללא צורך בתביעה ממשית - רבים. לפעמים פשוט חסר לנו הידע הרלוונטי אודות הזכויות הרפואיות שלנו, לכן אנחנו לא יודעים לממש אותן.