אם נפגעתם בתאונת עבודה או באירוע שאינכם בטוחים האם זה תאונת עבודה או לא, עליכם לפנות מוקדם ככל האפשר אל עורך דין תאונות עבודה עם ניסיון. תאונת עבודה מוגדרת כתאונה שקורית בזמן העבודה, בשל העבודה או בשל התנאים במקום העבודה.
אם זאת, לא כל תאונה או פגיעה שיש לה זיקה לעבודה נחשבת לתאונת עבודה על פי הגדרות הביטוח הלאומי. על מנת לדעת בבירור האם הפגיעה שחוויתם מוגדרת כתאונת עבודה, יש להתייעץ עם עורך דין תאונות עבודה בעל ניסיון מוכח בתחום.
חוץ מפגיעה, אירוע של תאונת עבודה עשוי להיות מוכר גם במקרים הבאים:
- "מחלות עבודה" – מחלה מתוך רשימה מוגדרת של מחלות ספציפיות הנובעות מעבודה
- תאונת דרכים בדרך אל העבודה או ממנה – בתנאים מסוימים המוגדרים בחוק
על מנת לדעת כיצד להתנהל באירוע של תאונה או של פגיעה החשוד כתאונת עבודה – יש לפנות מיד לעו"ד תאונות עבודה.
עו"ד תאונות עבודה - למיצוי זכויות מקסימלי בביטוח הלאומי
לשם מה נדרשת הגדרה מהירה (וברורה) של אירוע כתאונת עבודה?
כאשר קורית תאונת עבודה פוטנציאלית יש משמעות רבה להתנהלות הנפגע במהלך האירוע ומיד לאחריו, זאת על מנת שיוכל לקבל הכרה בפגיעה כתאונת עבודה.
בישראל אמון המוסד לביטוח לאומי על פיצוי עובדים המבוטחים בביטוח נפגעי עבודה.
לכן, במקרה של תאונת עבודה מוכרת:
- הביטוח הלאומי יסייע ויפצה את הנפגע על אובדן הכנסה בגין הפציעה
- במקרה הצורך ייקצבו לנפגע אחוזי נכות – זמניים או לצמיתות, או זכאות לסיוע כספי, זאת בהתאם לקביעת הוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי
- נפגע בתאונת עבודה זכאי לטיפול רפואי חינם
- במקרה של פטירה כתוצאה מהפגיעה, בני המשפחה יהיו זכאים לקצבה או למענק מהביטוח הלאומי
מומלץ ליצור קשר עם עורך דין תאונות עבודה שיוכל להגיש תביעה בשמכם לביטוח הלאומי, על מנת למצות את מלוא זכויותיכם.
פנייה מהירה ככל האפשר לייעוץ של עורך דין תאונות עבודה
תאונות ופגיעות בעבודה קורות בדרך כלל במפתיע, והמעורבים בהן עשויים להיקלע בבת אחת למצב קשה ובלתי מוכר. כאבים – לעיתים עד כדי אובדן הכרה, סבל, הלם וטראומה, עשויים להיות מנת חלקם של הנפגעים.
בסיטואציה זו, בה הנפגע ובני משפחתו חשים חלשים וחסרי אונים, יש מסביב בדרך כלל אנשים רבים הנוטים להתערב, לייעץ ולספר מניסיונם. כוונותיהם אמנם טובות, אך ייעוץ בלתי מקצועי עשוי לגרום לנזק רב, לעיתים בלתי הפיך, לתביעה.
לכן בין אם המדובר בפגיעה קלה יחסית ובין אם קורית פגיעה קשה בעלת השלכות ארוכות טווח, על הנפגע לפנות מיד לייעוץ של עו"ד תאונות עבודה מוכר ומנוסה בלבד!
כיצד להתנהל לאחר אירוע של תאונת עבודה
לאחר אירוע של תאונת עבודה בפוטנציה, יש לאסוף כמה שיותר נתונים:
- תיעוד הנפגע וסביבת האירוע בצילום ובכתב
- תיעוד מדויק ומפורט של הפגיעה
- איסוף פרטים של עדי ראייה פוטנציאליים רבים ככל האפשר
מיד לאחר האירוע יש לגשת לרופא, גם אם נראה שמדובר בפגיעה קלה בלבד – לעיתים קשה להעריך את חומרת הפגיעה והנזק מופיע מאוחר יותר.
חשוב מאוד לגשת לטיפול רפואי בסמוך ככל הניתן למועד הפגיעה! בעת הטיפול יש לדווח לרופא שהפגיעה נובעת מתאונת עבודה, שכן במקרה כזה עליו לפתוח תיק מיוחד ולמלא טפסים הרלוונטיים לתאונת עבודה.
בעת התביעה להכרה בפגיעה כתאונת עבודה, התיעוד הרפואי יהווה עדות חשובה. לעיתים יפנה עו"ד תאונות עבודה מנוסה את הנפגע לבדיקות רלוונטיות נוספות, העשויות לסייע לתביעה.
עבור הגשת התביעה לביטוח לאומי:
- נפגע שכיר יחתים את המעביד שלו על טופס מתאים
- נפגע שהוא עצמאי ימלא טופס רלוונטי לעצמאים
חשוב לשמור את כל המסמכים (המקוריים!): תוצאות של הבדיקות הרפואיות וכן כל תיעוד וטופס הרלוונטיים לאירוע, גם קבלות של נסיעות.
תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה
פגיעה בתאונת דרכים בדרך לעבודה או ממנה, או בעת שליחות במסגרת העבודה, עשויה להיחשב בתנאים מסוימים לתאונת עבודה. במקרה כזה מומלץ להתייעץ עם עורך דין תאונות עבודה מנוסה:
אם הוא מאשר שאכן מדובר בתאונת עבודה, יש לפנות מיד למשטרה ולציין שמדובר בתאונת עבודה.
חשוב שהדיווח המשטרתי יכלול את ההקשר לתאונת עבודה.
שימו לב שהפנייה למשטרה נדרשת גם בתאונה "קלה".
תביעה למחלות מקצוע ומיקרוטראומה – רק עם עו"ד תאונות עבודה!
תחת ההגדרה של "מחלות מקצוע" כולל הביטוח הלאומי רשימה של כ 40 מחלות.
נפגע בעקבות עבודתו ממחלה שאינה ברשימת המחלות המוכרות לא יקבל הכרה כנפגע תאונת עבודה.
רשימת המחלות ישנה, היא אינה מעודכנת ואינה מתעדכנת.
על מנת להגן על זכויות העובדים, הרחיב בית הדין לעבודה את ההגדרה של מחלות עבודה על ידי המונח "מיקרוטראומה" – מחלה הקורית כתוצאה מנזק מצטבר שנגרם לעובד בעקבות עבודתו, נזק איטי שקרה בעקבות פעולה חוזרת במשך זמן רב.
ביטוח לאומי אינו נוטה לקבל תביעות להכרה במיקרוטראומה. על מנת להצליח בתביעה כזו נדרש ליווי של עורך דין תאונות עבודה מיומן עם הצלחות מוכחות.
אל תתפשרו על פחות מכך!
מועד תפוגה להכרה בתאונת עבודה
חשוב מאוד:
על מנת לתבוע מביטוח לאומי הכרה בתאונת עבודה יש לפנות בתוך זמן סביר ממועד הפגיעה או התאונה, ועד שנה ממועד האירוע, שאם לא כן עשוי הביטוח הלאומי לטעון להתיישנות התביעה ולשלול מהנפגע את ההכרה בתאונת עבודה, ובעקבותיה את ההטבות והפיצויים.
פנייה מהירה ככל האפשר לעורך דין תאונות עבודה תאפשר לו להנחות אתכם במדויק מה יש לעשות ומתי, זאת על מנת לשמור על זכויותיכם, לסייע בתביעה להכרה באירוע כתאונת עבודה ולקבל פיצויים גדולים ככל האפשר.
תביעה נגד המעסיק – התמודדות מול חברות הביטוח
עובד שנפגע כתוצאה מרשלנות או ממחדל של המעסיק שלו, יכול להגיש תביעה נגד המעסיק בגין הנזקים שנגרמו לו.
לרוב במקרים כאלו ימצא עצמו העובד מתמודד מול חברות הביטוח של המעסיק.
באופן כללי חברות הביטוח אינן ממהרות לשלם פיצויים.
עשוי להידרש תהליך ארוך ומורכב של תביעה והתנצחויות בבתי משפט ומחוצה להם.
חברות הביטוח ינסו להטיל ספק במהימנות העובד ובפציעותיו, ידובבו את שכניו, ישלחו אליו חוקרים פרטיים ואף יהפכו אותו לחשוד לכאורה ברמאות.
מומלץ לעובד לבצע את תהליך התביעה אך ורק עם עו"ד תאונות עבודה ותיק ומקצועי שאינו חושש להתמודד מול חברות הביטוח על מנת להשיג ללקוח שלו את הפיצוי הגבוה ביותר האפשרי.
רק עורך דין תאונות עבודה יכול להשיג פיצויים גדולים
במקרה של אירוע החשוד כתאונת עבודה יש לפנות לעו"ד תאונות עבודה בלבד.
עליו להיות בקיא בכל החוקים הרלוונטיים לתחום, במונחים המקצועיים והרפואיים, בפרוצדורות השונות, וגם להכיר היטב את מבנה גוף האדם.
מומלץ לפנות אל עו"ד תאונות עבודה מיומן ומנוסה בלבד, על מנת שיוכל להוביל תביעה להכרה בתאונת עבודה מול הוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי ומול חברות הביטוח – מתוך ידע וביטחון מקצועי רב וללא כל מורא, לטובת הלקוח שלו. עורך דין תאונות ותיק ומנוסה עולה כסף, אך חוסך זמן וריצות מיותרות. הוא מסוגל להשיג ללקוח שלו את הפיצוי הטוב ביותר האפשרי עבורו, בסדרי גודל שהלקוח כלל אינו מעלה על דעתו!